future event 2008

Posted on May 10, 2008. Filed under: future event-suatu kajian, Uncategorized |

salam..ni mungkin just prediction…

orang kata tahun ni, bermulanya segala future event..orang islam asyik dok kata islam akan gemilang semula, tetapi tahukah diaorang untuk dapatan kegemilangan tu, bukannya senang…payah giller.

ia lebih sukar dari hanya menyebut ‘petanda akhir zaman’, ‘kebangkitan islam kali kedua’ dan lain2…

well, ni bukannya mengerunkan semua tapi sebagai peringatan bahawa kegemilangan harus ada pegorbanan..bukan setakat forum sana sini, ceramah sana sini, dan len2…

apa pun…kita observe dulu future event untuk tahun 2008..jikalau benda ni tak jadi, kita masih selamat (insyallah)…

apa yang ku nak bagi tahu lepas ni just prediction dari pelbagai pihak..well, kita sama2 observe dulu..antaranya:-

-krisis makanan global
-pembukaan ‘stargate’ oleh CERN (mei 2008)
-olympics 2008 china terbatal (sumber:- prediction of john titor)
-gempa bumi di barat laut china dalam jun 08 (ni baru dapat, tapi tak sah lagi)

ni link untuk earth quake tu (http://www.abovetopsecret.com/forum/thread353645/pg1)

check out:- http://en.wikipedia.org/wiki/John_Titorolympic 08

okey..ni summary nyer:-

korang nampakkan ada 3 prediction dalam tahun ni (mungkin ada lagi..terlepas pandang).
untuk prediction ke 2 iaitu pembukaan ‘stargate’ oleh ‘CERN (http://en.wikipedia.org/wiki/CERN),
sebenarnya, amat2 related dgn prediction ke-3 iaitu kedatangan john titor..

okey, sedikit info:-

-CERN ialah pusat kajian sains terbesar di dunia dan pereka ‘internet’…
-CERN cuba untuk membuat satu kajian iaitu ‘anti-matter’ dan mengeluarkan secara besar-besaran…
-hal inilah yang di beritakan akan di mulai pada mei tahun 2008…
-anti-matter ialah ‘pen-dua’ bagi alam kita…maksudnya cermin kepada dunia kita…jika kedua2nya bertemu (dunia dan anti dunia), ia akan ‘hilang’ dan kembali kepada the source
-pengeluaran jumlah anti matter secara besar-besaran akan menganggu ‘grid masa/ruang’ dunia dan seterusnya menyebabkan ‘worm hole’
-worm hole adalah pusaran vortex yang menyebabkan ganguan masa/ruang.
-matlamat sebenar kajian ni adalah untuk membina ‘stargate’.

john titor army emblem

-john titor di katakan datang dari tahun 2036
-kedatangannya menimbulkan pelbagai kontroversi
-banyak predictionnya menjadi antaranya tsunami 2004


-gempa bumi bersaiz 9.5 akan mengegarkan china dan menyebabkan tsunami
-ia ada kaitan dengan senjata ‘weather control’ oleh u.s (orang kata laa)
-ni seterusnya mengagalkan olympics 2008 kerana dunia dlam keadaan ‘kalut’

cern

so…tujuan post kali ni di buka adalah, untuk menyedarkan kita bahawa bukan senang nak dapat kegemilangan..bukan sekadar melaungkan slogan…bukan ceramah sana sini…

saya sebenarnya sedih bila melihat realiti semasa. sama bangsa bergaduh pasal politik. sama manusia gaduh dna perang kerana agama…

hakikatnya, kita sama2 satu spesis. menuju kepada yang SATU juga.

entah lah…

agaknya, memang betul apa yang orang kata…para WALI di nusantara ni dah cemuh untuk mendoakan keselamatan manusia…tapi akhirnya, semakin banyak manusia menuju ke dasar neraka (saya pun sama2 penyumbang juga…biasalah remaja tapi on da way ke arah yang ‘benar’..insyallah)

so, tanpa doa yang mustajab dari wali2 yang ‘hidden’ di tengah2 lautan manusia ni, sedikit sebanyak penyumbang kepada berlakunya rentetan future event…

mungkin ni adalah pengajaran kepada mereka yang masih belum nampak ‘sign’ future event yang lagi dasyat…

apa pun..ALLAH jua yang maha mengetahui

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

46 Responses to “future event 2008”

RSS Feed for Hasellusiby’s Weblog Comments RSS Feed

whoa~ this is absolutely mind-blowing… sat.. sat.. nak tarik napas jap.. gd job aiz! teruskan perjuangan..

yup, aku setuju dgn statement “tahukah diaorang untuk dapatan kegemilangan tu, bukannya senang…payah giller.”

bukan semudah gitu..byk yg org Islam perlu catch-up terlebih dahulu utk terlibat sama memahami rentetan kronologi kiamat (perkara yg akan dtg dahulu iaitu perkara2 yg terlepas pandang) dan bukan hanya kronologi biasa shj yg wujud yg menjadi perbualan harian org Islam ( yg sudah terdapat di dalam hadis spt cth. wanita lebih dr lelaki, matahari timbul dr barat ke timur, keluarnya Imam Mahdi dll)..

bro….ade muka🙂 lak kat CERN tu, hehe…

-pembukaan ’stargate’ oleh CERN (mei 2008 )

Yo bro sekalian korang pernah tengok tak berita ttg pengumpulan biji benih tumbuhan dlm kapsul masa utk dsimpan dlm chamber bawah tanah.Pusat pengumpulan tu di Mexico. sy terdengar berita ni dlm Warta Dunia RTM1.Sy dengar pun sekali imbas waktu baru sampai rumah.Bile nengok berita tu sy pk pulak sebelom tu sy tengok drama bersiri dah lupa tajuknya naratif drama tu company biogenetics konglomerat nih ada dana yg infinite cuba preserve biji benih tumbuhan sehinggalah ke haiwan dan serangga dari pelosok dunia utk disimpan dlm kapsul vakum di chamber bawah tanah gak.Masa layan drama tu takde rasa ape2 tapi lepas tgk berita warta dunia RTM1 rasa lain macam pulak.Hmmm….dah dekat sangat.

centrix, berita tu sy takde la dgr lak b4 ni…tapi kalo Ya, dah mirip mcm bahtera nuh….lebih kurang mcm movie Titan A.E., bawak kapsul yg ada gen tumbuhan dan haiwan…

btw..ni ade berita lama skit yg rasa2nya sama kot dgn statement centrix:

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=5508781

http://decorno.blogspot.com/2008/02/global-seed-vault.html

Kalo negara lain tu tak terasa sgt, tapi mexico ni kerajaan mereka ntah2 tahu apa2 yg forbidden kot? lagipun aztec/mayan tu dkt mexico gak…

centrix, berita tu sy takde la dgr lak b4 ni…tapi kalo Ya, dah mirip mcm bahtera nuh….lebih kurang mcm movie Titan A.E., bawak kapsul yg ada gen tumbuhan dan haiwan…

btw..ni ade berita lama skit yg rasa2nya sama kot dgn statement centrix:

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=5508781

decorno.blogspot.com/2008/02/global-seed-vault.html

Kalo negara lain tu tak terasa sgt, tapi mexico ni kerajaan mereka ntah2 tahu apa2 yg forbidden kot? lagipun aztec/mayan tu dkt mexico gak…

lagi prediction rentetan 2008 – 2012, tapi ni mat salleh predict utk bulan 6 2008 (sahih tak sahih wallahualam):

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread353645/pg1

kalo ya terjadi, agak2 korang, ada hubungkait tak bencana aceh-burma-china? weather control machine?

centrix7, tul ke dorang letak kat mexico? me pernah baca artikel dr yahoo.. sib bek me masih simpan artikel ni.. juz 4 ur reading..

‘Doomsday’ seed vault comes to life in Arctic

LONGYEARBYEN, Norway (AFP) – – A vault carved into the Arctic permafrost and filled with samples of the world’s most important seeds will be inaugurated Tuesday, providing a Noah’s Ark of food crops in the event of a global catastrophe.

Aimed at safeguarding biodiversity in the face of climate change, wars and other natural and man-made disasters, the new seed bank has the capacity to hold up to 4.5 million batches, or twice the number of crop varieties believed to exist in the world today, according to the Global Crop Diversity Trust (GCDT), which spearheaded the project.

With European Commission President Jose Manuel Barroso looking on, Kenyan environmentalist and Nobel Peace Prize winner Wangari Maathai and Norwegian Prime Minister Jens Stoltenberg will inaugurate the vault by symbolically depositing a few grains of rice in one of its three spacious cold chambers.

Norway has assumed the entire six-million-euro (8.9-million-dollar) charge for building the vault in its Arctic archipelago of Svalbard, just some 1,000 kilometres (620 miles) from the North Pole.

There are currently more than 200,000 different varieties of rice and wheat in the world, but this diversity is rapidly disappearing due to pests and diseases, climate change and human activities.

Biodiversity is essential because it enables crops to adapt to new conditions, resist diseases, increase their nutritional value and become less dependant on water, according to GCDT.

Under tight security, duplicates of seed samples from 21 seed banks around the world will be stored in the new vault at a constant temperature of minus 18 degrees Celsius (minus 0.4 degrees Fahrenheit), and even if the freezer system fails the permafrost will ensure that temperatures never rise above minus 3.5 degrees Celsius.

Contributions from the other 1,300 seed banks worldwide are expected at a later date.

The Svalbard Global Seed Vault will on Tuesday hold some 268,000 samples. They will remain the property of their countries of origin, which can claim them back if they should disappear from their natural environment.

Measuring twice the size of Belgium and counting just 2,300 inhabitants, the Svalbard archipelago, where ironically no crops grow, is considered the ideal location for the new vault due to its remote location far from civil strife.

=============================================
so, mmg dorang ni da tau pasal benda2 ni kan, kalau tak takkan dorang da prepare awal2? dorang nak selamatkan diri dorang dulu ahh…

aiz, apa kata wat satu thread kat forum cari “Siapa Anda”. Thread ni khusus utk kita2 yg care ngan mende ni (sedikit info pasal anda – nama, l/p, minat, duk kat ner)…

satu lagi, x nak ke letak cbox ke kat your blog?

something really goin on di bumi ni….something…(perancangan jahat)…

alhaadi, ok gak cadangan tu…

salam…

erm pasal vault tu, nanti ku tengok..tapi yang pasti memang ada perancnagan jahat sedang berlaku atas bumi ALLAH ni…

katanya, nak kurangkan populasi manusia…ntahlah

cadangan tengku hadi tu, rasanya sapa2 leh bukak thread tu kot…tak perlu tunggu saya..lagi pun nak buka thread kesimpulan f/p ke dua.

nak gak letak cbox kat blog ni tapi tak de…agaknya wordpress masih baru so, just ringan2 punya widget dulu kot…

tak pe, korang antar je kat comment ni…wat ala2 forum
wslm

Bro CZ,Artikel ko tu mentioned Norway yer.Tu la pasal, sy trnampak berita tu dah kat ujung2 tengok labour yg packing seeds cam org American Latin. Kalu p RTM website agak bole check balik kot news archive depa. Nanti la..

Kalau korang surf abdullahHashem video kat Youtube kan,kerajaan Norway memang dah buat bunker bawah tanah secara rahsia utk leader derang & dikalangan rakyat derang jer.Mmm….kalu betul lah kita yg golongan marhain ni nak p lari mana? hu..hu…hu.Proses penyucian pun dihidupkan dan era baru bermula…Saper yg terselamat sama ada jd pengikut dark side atau truth side .Yang truth memang kena tahan lasak tahap cipan baru bole survive.So para blogger dan x lupa diri sy gak,mampukah kita harungi badai nih.Sempat lagi berlatih nak lepas dr matrix ilusi ni? Kesedaran baru bermula pencarian jauh lagi bagi diri ni.Para forumer apa kontigency plan korang klu event ni jadik?

Ok psl seeds’s Vault di Svalbard Norway ni dia info link: http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=7529

Ok ni dia info link psl Seeds Vault : http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=7529 . Saya rasa berita dalam Warta Dunia RTM1 sama lah yg CZ gitau tu.

ohh…ingatkan kat mexico..tapi waktu aku buat carian kat google keyword “mexico undeground vault plant seed”, tak silapnya, kuar website npr.org spt yg aku paste kat atas tu….atau, mexico pun terlibat gak???

Olimpik pd tahun 2012 plak akan diadakan di london. Bila susun huruf 2012…jadi ZION….so, ntah2 perancang jahat sebenarnya nak ckp ‘2012 welcome to zion’? Dlm movie matrix pun, zion ialah alam ‘disebelah sana’. Dan dlm movie tu gak, menunjukkan bhw peperangan di alam sebelah sana lebih real dari di alam matrix (bumi) ni…

gambar logo olimpik london 2012:

citer psl zion movie matrix ni, teringat plak aku zion/dzyan di tanah melayu (centrix nye thread)…peperangan akhir bakal bermula di sini??

permulaan kpd gempa bumi june 2008? (berita hari ni):

http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSSP23973420080512

Ada gempa bumi kat China hari ni..adakah itu tanda2 prediction di atas benar?

aiz, x payah wat kat forum cari lah, wat satu page kat blog aiz sini lagi baik. Saje je nak kenal2 golongan cam kita ni…

[…] di planet Saturn". Saya juga cadangkan agar anda melayari ke laman web rakan, En. Aizverus di https://futurephenomenon.wordpress.com/2008/05/10/future-event-2008 kerana kami juga sedang membincangkan perkara yang sama. [?] Share This Popularity: 1% [?] […]

eh….aku update kat blog aku, pastu update tu kuar kat blog ko le aiz….agaknya pasal “blogroll” kot…sori kalo menyemak..huhu…

insaf baca benda2 macamni…. tapi teruskan penulisan anda

korang mintak tinjau ni jap:

http://myweb.tiscali.co.uk/aspie/trueorfalse/josephnoah.html

dari prediction joseph noah tu, 1 je yg false….agak menarik..coz ada dimentionkan pole shift, 4 billion manusia akan mati menjelang 2011 dsbnya…..

lagi satu yg aku tertarik dlm joseph noah punya prediction:

“2010. The Anti Christ will appear. Seven Kings of the Middle East plus three Kings from Asia form an alliance and start a war with the United Nation countries.”…

ada sapa2 tau maksud three Kings from Asia tu?…thanks…

prediction dari joseph noah tu, sebenarnya…dari notradamus…aku de wat kajian…3 king tu ada dalam bab perang dunia ke3 yang akan ku post dalam pages nanti..(lambat lagi kot)

ok …kalo dah ade..kawan2 setia menunggu utk membaca….coz aku nak tgk setiap event punya “linkage”….byk berkait2 bro…..ni skrg aku tgh cari balik linkage antara dracos dgn pleiadean coz nostra/joseph ada mention “ET’s are real. The ET’s from Orion will war against the Pleidians.”. Nampak gaya yg kita tunggu2 mungkin dari Pleidians (maaf, ayat tu agak straight to the point, maaf byk2,hanya meluahkan yg tersirat dlm kepala)…

erm..cz…

ku rasa agak heavy la nak bincang pasal pleadeis-craco ni…

kalu kat luar bleh laa..ni world wide nyer blog..kang tak pasal2 kena ‘belasah’ secara berjemaah

kekeke….okok…ur the boss..no problem…

jangan le kata gitu..segan ku term ‘boss’ tu..cam tak kena dgn jiwa…

tapi yg pasti…pas ni ku nak bagi reda kejap…terkezut aku bila dok tanya pasal recent event di board CI…

aku bukan sekuat migdal_bavel tu..leh terima tumbukan secara berjemaah…

kawan2, ku minta pertolongan kat
http://forum6.cari.com.my/viewthread.php?tid=351210&pid=22841965&page=2&extra=page%3D1#pid22841965

just tinggalkan je thread tu, aku rasa tak perlu ko layan flame dr dorang lagi…yg penting ko dah sampaikan bbrp perkara…betul kata rempo ‘tersalah audience’..byk kategori manusia yg ada:

-celik dunia sepenuhnya
-celik akhirat sepenuhnya
-celik dunia dan akhirat sepenuhnya

malangnya, ada juga setiap dari kita yg diberi matahati tapi yg langsung tak digunakan sepenuhnya…syg sekali…

nak gak aku reply, tapi kalo dah kuar word ‘bangang’ dlm tu, aku dah malas nak campor…..mmg betul tak baik predict2…tapi Allah dah berikan Qada (Yg Tetap) dan Qadar (Variable)..itu kelebihan kpd manusia…kita (kawan2 di sini) skrg berada di ‘variable’ utk mewujudkan satu landasan baru….Insyallah…

Pasal three king from Asia,cuba korang perhati films dari Hong Kong The Three Kingdom.Sy kuarkan fakta walaupun dari films yet u all have remember ,films/hollywood is Jesuit theater.Ok apa ada pada Films three kingdom it is about to conquer world adaptation from old chinese culture novel ‘The romance of three kingdom’.Korang jangan lupa siapa yg di ‘invite’ shadow gov. to be apart of New World Order’ iaitu Negara Matahari Terbit,South Korea & China (Sleeping Dragon has wake up),tolong rujuk Biggest Secret-David Icke.Utk pengetahuan korang strategy dlm novel three kingdom dah pun di ‘apply’ dcni yakni negeri ujong tanah yg bertuah ni.sy ade jumpa artikel pasal strategy three kingdom di negeri ujong tanah.It is more to pengakuan yg menghampiri sempadan sombong & ego (Sifat syaitan)

Pembetulan sket posting sy diatas adalah bkenaan alliance partner dark lord , So Seven King of Middle-East and Three King of Asia against UN is truth defender yek.Klu dark side has three king, who could be opponent of them?

No use aiz layan mereka yg belum ready to be unplugged .They will stand for what they believe is real and however how far those reality is real.Shadow gov. has created another Cube of Perception which has change the reality.Let them be in world of their own reality.Their psychology has been reversed.

lagi satu, dulu aku ade pernah sembang dgn sorang member, agak berumur skit, dia soh cari buku “the war of sufism”, dah cari kat net, tak jumpa, payah benar…..kalo sesapa ade bagitau je, coz…member tu citer, lee kuan yew dah baca buku ni dan mengatakan bhw sekiranya org Islam tahu kandungan buku ni, peperangan antara Islam dan musuhnya tidak akan melibatkan pertumpahan darah sama skali…(spiritual technology?)…btw, aku pun tak sure samada citer dr kawan aku tu betul atau tidak…hanya menyampaikan wording2 yg exist di luar internet ke dlm sini…

ahah.. part ni aku mmg stuju dgn ko cz… lky ni dia nyer ilmu sgt mendalam… kalau aku ckp ngan ko dia sndri ada pakai tok bomoh, ko caya tak? kebal woo dia, sbb tu susah nak mati… tapi peliknyar org melayu jugak yg sanggup nak tolong dia wat mender ni suma.. haiz.. tak tau ler apa nak dikata… sbb tu dia tindas abis2 org melayu/Islam kat spura ni.. dia takut sbnarnya kalau kita bangkit… arghhhh.. geram aku….

ryant…sy bole terima kalo org citer kebolehan lky ni…no prob….lagi pun…sy pernah gak dgr yg aura lky boleh menjangkau sampai ke melaka….mungkin ryant lebih tahu about lky….

nnt aku promote link blog ni..kat mykmu pun ada gak pengkaji “future phenomenon” ni..cuma dalam konteks yang lain kot..

cuma aku nak stresskan kat faktor “apa yang kita boleh buat”
kalau tahu banyak pun, sampai masa, kita tak mampu nak buat apa2..tak guna gak…

anyways, ni cuma pendapat naif dari aku..
keep on the good work bro…

semakin berdebar aku tengok dunia harini..huhu.nargis dgn tebaru gempabumi kat china.hurm kita tengok olympic kensel ke tak.

krisis makanan sedang meruncing,dgn harga minyak naik melambung.(siapa speculator disebalik ni?)

eh nak tnya weather control tu HAARP ke? (mcm dlm game command n conquer pn ada teknologi weather control neh)

rem…HAARP yup…

[…] mereka yang pernah membaca artikel saya yang bertajuk ‘future event 2008?, anda mungkin tertanya-tanya, apakah benar itu akan […]

Nampaknya kajian fizik kuantum sudah sampai ke kemuncaknya. Entah bagaimana tentang perkembangan superstring theory sekarang.

Saya faham sampai anti matter sahaja. Selebihnya, iaitu gangguan grid masa/ruang kena aku buat kajian di internet untuk memahaminya.

serius ku kata…ku tak pandai bab2 quantum fizik ni..kecuali sedikit..tu pun nak kaitkan dgn sufism dalam islam..untuk bekalan.
apapun, marilah kita sama-sama mengkaji, saling menelaah dan memberi idea..kerana itu yang paling utama

wooo…ni la rupanya abg Aiz si harimau katun punya blog…tahniah tahniah…

satu lagi blog nak kena stadi…meow…

Salam,saya ada jugak buat kajian sikit2 dan bercadang nak tulis buku pasal time travel ni tapi masih belum siap lagi..dari hasil kajian saya,saya dapati fenomena ni banyak kaitannya dengan apa yang ditulis dalam kitab Al-Quran..contohnya tentang teori relativiti masa yang terang2 dah ada dalam Quran..walaupun begitu saya memang tak percaya dengan si John Titor ni,tapi saya masih menunggu apa perkembangan terbaru di CERN tu,apapun tunggu jelah sampai buku saya siap nanti..wasalam.


Where's The Comment Form?

  • Blog Stats

    • 92,711 viewers
  • May 2008
    M T W T F S S
        Jun »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • VISITOR MAP

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: