symbolism…tak sengaja atau di sengajakan

Posted on May 13, 2008. Filed under: pendapat dan teori, Uncategorized |

salam…

saja nak post benda2 camni…apapun thanks kat board current issues kat forum.cari sebab secara kebetulan, saya terperasan gambar berkenaan…

kebanyakkan rakyat malaysia, baik artis, pemimpin atau rakyat sendiri, sengaja atau tidak, mengunakan perhiasan diri yang mempunyai symbolism..

ada sesetengah saja cari pasal dan ada sesetengah, memang kena pakai sebagai ‘bukti diri’…

bukti diri ni boleh di maksudkan ‘berkerja di bawah sesuatu’…saya pernah bagi tau kat satu thread dalam forum.cari, jika firaun adalah puppet kepada god and goddess of egypt seperti horus dan sebagainya…

zaman sekarang juga begitu kerana jika di imbas kembali sejarah lama, kedatanga nabi musa dan harun hanya sekadar melawan firaun yang bongkak…

ada juga yang menceritakan bahawa nabi musa sebenarnya sudah bertemu face to face dengan dajjal, akan tetapi, tidak termampu oleh nabi musa untuk ‘melawan’ dan akhirnya, menghalau pergi sahaja…

ini bermaksud, dajjal dan juga kaki tangannya (god and goddess) masih berakar umbi sehingga sekarang dan sedang atau sudah membuat puppet yang baru…

tiada siapa yang mampu membunuh dajjal laknatullah ini melainkan nabi isa sahaja…

jika di lihat dalam hadis, si dajjal dan kaki tangannya akan meninggalkan ‘kesan’ atau petanda kegiatannya..maka tak hairanlah di mana2 saja kita dapat melihat perbagai symbolism yang berkaitan dengan dajjal di semerata dunia

kita jangan lupa…bukan saja di dunia luar ia berlaku, akan tetapi dalam malaysia ini juga…malah, ada pemimpinnya yang sudah menjadi puppet ‘mereka’…

jadi…pesanan saya..bukalah minda…jangan terlampau ikut ego nafsu dalam menilai sesuatu perkara…

kini, bukan zaman mengumpul wang emas akan tetapi zaman pemilihan samada pihak benar atau tidak…

sekian..wassalam

triquetra

dan banyak lagi…..

p/s:- dan ini adalah gambar dari seorg pemimpin melayu kita..tak tau lah ini tak sengaja atau di sengajakan…fikir-fikirlah sendiri


(dari:- http://forum6.cari.com.my/viewthread.php?tid=337491&extra=page%3D1&page=66)

selain tu juga…anda semua boleh refer saudara kita kat u.s yang lagi berani menelangjangkan tektik dajjal ini:-

http://hashemsfilms.com/component/option,com_seyret/Itemid,40/

wassalam

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

3 Responses to “symbolism…tak sengaja atau di sengajakan”

RSS Feed for Hasellusiby’s Weblog Comments RSS Feed

ni lah masalahnya manusia….tapi…pendapat aku la kan…ada 2 jenis manusia…satu tu mungkin yg pakai on purposes dan tahu kenapa perlu pakai (tali barut dajjal)….satu lagi, pakai sbb mungkin tidak tahu…yela, simbolism ni ramai tak tahu boleh ‘harvest’ something atau boleh ‘trending’ something atau boleh dijadikan ukuran ‘sejauh mana manusia akan sembah dajjal (obey-o-meter)’ dll. Ramai manusia kat dunia ni ingat yg paganism dah berakhir atau ingat yg paganism hanya wujud dlm buddha dan hindu, walhal bapak segala pagan yg dah wujud beribu2 tahun sejak dari egypt sana masih lagi wujud dan berselindung di celah2 masyarakat. Payah betul sigil magic ni, asal spiritual manusia sedang meningkat naik, timbul sigil2 ni, spiritual manusia turun balik. Kalo diambil kita tahap maksimum pencapaian spiritual ialah 100%, disbbkan sigil atau spiritual reducer ni, akan menyebabkan tahap spiritual saban hari bermain di takuk 79% (isnin), 60% (selasa), 40% (rabu), 55% (khamis), 95% (jumaat), 30% (sabtu), 50% (ahad) dan begitulah seterusnya…jadi, sampai bila nak capai the real 100% wallahualam….hanya Dia je yg tahu..

p/s: risau lak aku tgk makcik pidah punya mulut besarnyer…

Bagi mendapat kekuasaan dan mempertahankan kekuasaan, maka diperlukan satu kuasa spritual yang kuat ini terbukti bagaimana artis-artis dan orang -orang politik seperti Mazlan Harun ( Dato’ Mazlan) yang mati dibunuh Mona Fendi sebagai persembahan ritual dalam permujaan Horus. Berusaha mendapatkan pa yang mereka hajati membelakangi Allah demi nafsu.

Maka perkara sedemikian akan terus berulang malah di sebalik belakang permandangan kita ia terlaluh ia bergitu berleluasa.

tak pelik la kalau sekarang mkcik pidah ni antara yg rancak menyelar tdm


Where's The Comment Form?

  • Blog Stats

    • 92,711 viewers
  • May 2008
    M T W T F S S
        Jun »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • VISITOR MAP

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: