planet allignment…a voice heared

Posted on June 5, 2008. Filed under: Uncategorized |

7/6/08

another planet alignment…

a voice heard from above…

sacred for believers…

a sign for searchers…

a warning for unbelievers…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

sebenarnya…saya di beritahu oleh rakan saya, seorang forumers, mengatakan 07 jun 2008, ada satu rare event akan berlaku…kejadian itu ialah:-

ORBIT PLANET AKAN SELARI.

jikalau anda pernah melihat filem lara croft yang pertama, ia adalh mengenai rare event inilah. para astronomy pasti tertunggu-tunggu event yang hanya berlaku selepas ribuan tahun.

jadi, untuk itu, saya tidak mampu berbuat apa-apa, selain buka al-quran, dan cari surah yang berkaitan dengan event ini. seperti biasalah, saya pasti ‘gatal tangan’ nak mencuba sesuatu. saya akan linkkan tarikh 7/6/08 itu dengan 2 ayat dari al-quran iaitu:-

-ayat 76 surah yang ke 8

-ayat 7 surah yang ke 68

-surah 7, ayat 68

itu saja? ya, itu sudah cukup kerana saya tidak mahu memterbalikkan nomber, takut lari dari tarikh pula. jadi, inilah hasilnya:-

1- ayat 76, surah 8:-

cubaan tak berjaya, kerana surah al-anfaal, hanya mempunyai 75 ayat sahaja

2- ayat 7, surah 68:-

dari surah AL_QALAM, bermaksud:-

“sesungguhnya tuhanmu lebih mengetahui, siapa yang sesat dari jalanNYA dan DIA lebih mengetahui orang-orang yang mendapat petunjuk”

3- surah 7, ayat 68:-

surah al-a’raff, ayat 68, bermaksud:-

“Aku sampaikan risalah tuhanku kepadamu dan aku seorang penasihat yang jujur bagimu”

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

….anda mesti tertanya2 kenapa saya membuat begini…?

sebenarnya saya nak mengajak anda supaya sentiasa rujuk al-quran dalam setiap apa jua yang berlaku di dunia ini kerana quran telah ‘mencatat’ segalanya.

jadi, apa ‘link’ fenomena alam planet alignment dengan ayat di atas?

sebenarnya, fenomena alam ni cuba mendedahkan kepada kita, siapa yang akan mengambil peluang dari kejadian ini dan untuk apa ia di gunakan…jika ianya benar…event ini sebenarnya ingin memberi gambaran tentang apa? jadi untuk menilainya, kita (sebagai orang islam), kena guna kaedah quranic ini untuk memberi gambaran tentang maksud tersirat di sebalik kejadian yang telah, sedang atau akan berlaku.

berbalik pada kajian, di dalam ayat di atas menunjukkan 2 jenis golongan dan ALLAH maha mengetahui setiap apa yang di perlakukan oleh mereka.

jadi, kita mungkin tidak mengetahui siapa dan kenapa ada pihak yang akan mengambil ‘peluang’ dari rare event ini. jadi, selepas tarikh ini, mari kita lihat, apa akan jadi pada dunia…

jika ada..anda nilaikan lah sendiri…

apapun…tujuan post ini adalah…KEMBALILAH KEPADA QURAN DAN RUJUKLAH DALAM SETIAP EVENT YANG BERLAKU. insyallah, kita akan di beri petunjukNYA…

wassalam

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

5 Responses to “planet allignment…a voice heared”

RSS Feed for Hasellusiby’s Weblog Comments RSS Feed

agak2 ada kesan tak pada perilaku manusia? mcm marah2 yg tak terkawal bcoz sejak2 minyak naik harga ni mcm satu booster kepada berlakunya perbalahan yg melarat2.

Planet aligment, derang nak harvest energy tuh.Klu camtu mesti ada kaitan ngan Stargate.Waktu yg sesuai for Inter-dimensional travelling.

frequency/resonance bumi pun dah berubah semenjak 10-20 tahun kebelakangan ni..dulu2 7.8Hz, skrg dah capai 11.5 hingga 14Hz. Dah nak masuk photonic belt kot (perubahan manusia utk capai higher conciousness). Besar weh effect frequency bumi ni, perangai manusia yg tiba2 marah, perang sana sini semua pasal frequency ni..ttg ‘alignment’ ni, tak tahu le samada effect pd frequency bumi atau tak…

Ade skit ttg frequency bumi ni kat sini:

http://everything2.com/index.pl?node_id=690619

salam aiz..sy ada cadangan..ape kata aiz kaitkan tarikh planet selari tu tukar pada kiraan islam..dan kaitkan dengan quran mcm aiz buat dengan tarikh gregorian tu..insyaallah ketemu sesuatu..

pada mulanya memang cam tu pun..tapi tak masukkan dalam blog ni..dah lewat kot…

apapun. kita leh rujuk quran untuk semua event…

jadi konklusinya…planet allignment bukanlah sacred voice tu…

tulah org panggil kajian…


Where's The Comment Form?

  • Blog Stats

    • 92,711 viewers
  • June 2008
    M T W T F S S
    « May   Jul »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
  • VISITOR MAP

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: