teleportasi…mungkinkah?!

Posted on July 15, 2008. Filed under: Uncategorized |

dari: http://forum.atasbawah.com/viewthread.php?tid=50&pid=360&page=1&extra=page%3D1#pid360

oleh: hasell usiby
kita sentiasa bergerak dari A ke B melalui satu jalan lurus (bukan jalan raya tuh..andaian sahaja)…

tapi hakikatnya, untuk sampai ke titik B, kita dah melalui titik A1 A2 dan seterusnya dan ianya infiniti. kerana number adalah infiniti.

apa yang menyebabkan kita sampai pada titik B?

yang menyebabkan kita sampai ialah PERGERAKAN.
cuba korg tak bergerak, mesti tak sampai mana2 pointkan…

jadi, PERGERAKAN adalah kes utama.

pergerakkan plak,

JARAK x MASA bahagi dengan
GERAKAN
=
TITIK B

so, untuk mendapat penyelesaian teleportasi, kena kena pintas “gerak” tu.
maksudnya, korg tak perlu bergerak, dan korg akan sampai ke titik B…

kenapa kita sampai sekrang tak pernah temui solution untuk TELEPORTASI?

kerana kita masukkan “teori pergerakkan”..

cam contoh: nak pakai engine apa, minyak apa, kena berlari ke tak dan so on…

tapi, ni just pandangan aku…

cuba tgk dalam quran, ABIF yang mengangkat istana BALQIS tu hanya kelipkan mata sahaja…dia bergerak tak?
tak kan…
kelip mata tu just perbezaan/kadar secepat mana dia leh teleportasi ISTANA itu…

jadi, tercapai kah kita untuk teleportasi?
insyallah kita akan…
wassalam

…..

ada satu pendapat:-
Mungkin juga menggunakan asas teori ruang dan masa, Alam bermula daripada titik asal dinamakan Point Zero. Berdasarkan teori kejadian secara berdua-dua, alam terbahagi terbahagi kepada dua bahagian iaitu Ruang dan Masa.

Ruang dan Masa apabila bertemu akan membentuk Jisim. Maka wujudlah rumus berikut:

Ruang + Masa = Jisim
Ruang ialah keadaan, masa adalah tenaga dan jisim adalah kejadian yang nyata.

Masa boleh dikuasai . Dengan kekuatan niat (yakin) maka Zarah akan membentuk sub atom dan seterusnya membentuk atom. Atom pula akan membentuk jirim. Jirim akhirnya akan membentuk unsur atau benda.

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

12 Responses to “teleportasi…mungkinkah?!”

RSS Feed for Hasellusiby’s Weblog Comments RSS Feed

aku pun mana pernah amik fizik…i hat matematik..tapi, bila dah sampai sesuatu ilmu pada kita, so pandai2 laa simpan dan manupulated dia…

okey nak tambah…

rasanya korg masih tengok penerangan aku dalam pandangan ‘pergerakkan lagikan’…

apa kata kalu aku kata:-

-pergerakan kita contohnya menaiki kereta menuju titik B berkonsepkan “A berjalan menuju B”

-tapi, untuk konsep ahli kitab bawa istana tu ialah “B berjalan menuju A”

….maksudnya, A langsung tak bergerak…yang berubahnya ialah B..peningkan..camner plak destinasi bergerak menuju kita?

nilah rahsia “anti-matter”..zero point energy dan lain2…

aku tak tau nak korek rahsia ni camner..tapi somebody bagitahu, ia ada dalam kalimah ALLAH, dimana A itu adalah ALIF, dan B itu ialah HA…

ALIF still tak bergerak, kaku sebagi ALIF, tapi sebelum menuju HA, perlu melalui 2 huruf LAM…

so, rahsianya ialah camner nak hilangkan 2 LAM tadi?..untuk mencapai HA…

jawapannya dalam zikir HU…zikir sir..kalu tak silap..ntah le, aku tak tau la plak nak kaitkan dgn logik akal, tapi aku ni just pandai manupulated info jerk…

k wslm

aiz, pt A iaitu Alif tak bergerak kan? Aliff(ALLAH) juga bermakna AKU YANG BERDIRI DENGAN SENDIRINYA. LAM itu asalnya dari huruf ALIFF yang dibengkukkan kekiri yang bermaksud ketinggi AR Rahman dari Ar Rahim. Maka tulisan ALLAH bermula ALIFF LAM LAM. mungkin Lam Lam ini di kira spt pergerakan. so, HA'(pt.B) bererti ZAT (HU) kerana ALLAH itu dalam bentuk ZAT, yg kena pegi ke Aliff.. hmm… kalau aiz kata ada pada zikir Hu, that means, kena yakin sebenar2 Yakin(Haqqul Yakin) saja bahawa Zat Yg Maha Berkuasa saja yg mampu membawa pt B ke pt A..

sori… silap.. Lam Lam bukan pergerakan..

mebe maksud lam lam tu adalah ada perantaraan.. kalau Ha’ ke Aliff direct takda perantaraan.. Aku direct wif Allah(Zat).

Lam lam..adalah Zero

Lam Lam juga matter dan anti-matter

Lam-lam juga Rahsia Allah

Huruf HA ni asal dari LAM? Lam terbentuk dari Alif?

Fikiran aku tak sampai tahap ni…. camna korang manipulate huruf2 ni?

sori.. da salah ek? abih zai jadi nun tu camner tuan? spt tuan ckp, zat, sifat dan af’al tak bercerai tanggal. Adakah AKU(zai??) yg berkehendak@bergerak(niat=nun) jump from pt. A ke pt. B? baru jadi? part ni nak kena melepasi matrix dulu ke?

Nun tetap ada zai dan zai tetap asal dari titik..

Tiada PERGERAKKAN, yg ada ada PERUBAHAN bentuk tenaga2,ABIF memindahkan istana BALQIS dengan perubahan tenga kerohanian,ruh adalah tenaga cahaya yg sangat unik…kerana berlapis2 dan di panggil sebagai “Ruh UtusanKU” yg di lengkapkan dengan kudrat,iradat,ilmu,indera dan sebagainya.Kita pun bolih jadi macam abif/asyif bin bukharya, kalauuu…

kalo ape????


Where's The Comment Form?

  • Blog Stats

    • 92,711 viewers
  • July 2008
    M T W T F S S
    « Jun   Aug »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • VISITOR MAP

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: