tabut as-sakinah dan dilema muslim

Posted on August 16, 2008. Filed under: Uncategorized |

dari: forum.atasbawah
salam…

bagi menuntut satu perbincangan yang peringkat hyper thread…saya buka satu tajuk yang di anggap ‘taboo’ bagi sesetengah orang.
sengaja aiz buka di board yang mudah untuk orang luar membaca (yang masih tidak mendaftar ahli tapi provokasi di ‘dunia luar’ mengatakan sesuatu pro dan kon perihal forum.atas bawah’ ni…maka, thread ni untuk anda?!!

tabut as-sakinah ada di nyatakan di dalam al-quran pada ayat 248.
ia mengisahkan talut yang berjaya mengalahkan tentera musuh dan dalam pada itu, tabut as-sakinah di nyatakan sebagai ‘peti yang akan kembali’…

dalam bible juga ada menyebut perihal ini dan aiz sekodeng forum orang2 yahudi dan mereka membincangkan hal yang sama.
mereka beranggapan tabut as-sakinah tertimbus dalam runtuhan istana (haikal), kalau tidak silap…
sebab itu mereka ingin sangat menguasai baitulmuqadis kerana katanya, baitulmuqadis adalah tapak istana haikal solomon, dimana, area holy of holies ada menyimpan kazanah ini…

actually, perihal haikal ni ada di bincangkan tapi aiz sudah lupa. agaknya mungkin ada member yang nak menambah selepas ini? insyallah…

persoalannya adalah, kenapa mereka mahukan khazanah tinggalan nabi musa ini?!

ada yang mengatakan dalam tabut as-sakinah terkandung, cincin sualaiman dan tongkat nabi musa…

actually, untuk f/p..ada alat zaman dahulu yang sudah di tetapkan menjadi ‘future gadget’ seperti
-spear of destiny (yang akan membunuh dajjal)
-cincin solomon (mungkin berupaya menguasai jin dan element…wallahuaklam)
-tongkat nabi musa
-kitab injil asal yang sekarang berada di vantican city
-pedang nabi muhammad / pedang zulfakar
-dan lain2..

tapi kali ini kita tumpukan pada tabut as-sakinah sahaja…
dalam bible, (forum yahudi…tu), mengatakan, peti itu mengandungi ‘sesuatu’ dimana sesiapa yang menguasainya, akan menguasai dunia…
aiz tak tau setakat mana powernya, tapi jika itu yang di janjikan, rasanya semua orang akan memburunya…

ada yang kata, hitler ingin menguasai dunia kerana mencari spear of destiny..mungkin ia berada bersama tabut as-sakinah…

setakat ni banyak version yang saya dengar mengatakan orang2 yahudi, kristian dan para arkeologi mencari benda2 ini…
antaranya knight of templer, dan lain2 (dah lupa..sebab dah lama tak mengkaji f/p)

tapi, tak pula kedengaran, orang islam mencari benda2 ini?
adakah kerana pada pandangan mereka, benda ini tidak penting???

rasanya, era khalifah dan empayar islam, muslim sibuk mengkaji universe dan beribadat …dan mungkin tidak mempedulikan future event..maka, dari hal ini, pihak musuh mengambil peluang mencari dari ‘kealpaan mereka tentang masa depan’…

mungkin ada yag terperasan seperti salahuddin al-ayubi, tapi tak ramai yang tersedar akibat dari ‘kekuatan’ pada masa lalu…
akibatnya, mereka jadi lemah pada peringkat jiwa dan akhirnya empayar islam musnah sama sekali…

bila musnah, hendak berdiri balik, payah…
dalam pada itu, masih ada yang bersikap…tak paa..dah takdir…?!!!

nampak sangat orang islam lemah jiwa dan asyik menunggu mahdi tanpa berusaha kearah future event…
akibatnya? lihat lah sekarang. kita di pijak di seluruh segi.

baiklah, tinggalkan dilema orang islam sekejap…

kita tumpukan pada tabut as-sakinah…
dalam kajian saya, tabut as-sakinah ada kena mengena dengan future event dan mungkin berkait rapat dengan panji hitam yang bakal muncul kelak.

dalam hadis mengatakan panji hitam berupaya meratakan gunung dan pasukannya tidak terkalah. banyakkan dengan pelbagai senjata moden, pasukan ini mampu menghancurkan tentera moden dengan mudah. insyallah.

bunyinya fantasi, tapi itulah realitinya. jika tidak, kenapa yahudi yang melopor ketenteraan dunia kini masih mahukan tabut as-sakinah?
pelikkan. untuk apa? untuk pameran di muzium?

jika kita masih tidur, baik kita terus tidur dan mati saja…jangan bangun lagi. itulah masalah orang islam kini.

ada yang mengatakan, tabut as-sakinah ini hanyalah ‘code of re-awakening’…kerana itulah, para tentera mahdi tidak terkalah.
apapun, ini hanyalah teori kerana misteri kehilangan tabut as-sakinah belum terlerai dan kini, mungkin sudah masanya, untuk tabut as-sakinah kembali lagi.

di katakan, tabut as-sakinah sebenarnya telah hilang dalam perjalanan ke tanah canaan (land of promise).
jika di lihat dari sudut ‘zion bumi mala’, teori ini mengatakan, land of promise itu sebenarnya ‘hujung dunia’ yakni nusantara.
teori zion bumi mala ini bukanlah sejarah rasmi tetapi mempunyai kebenaran jua.
ini menyelesaikan masalah kenapa penjajah sangat-sangat inginkan tanah nusantara ini dan mengawal ia sehingga sekarang. lihatlah percaturan politik sekarang, ia menampakkan, ‘hidden hand’ mulai terdesak kerana ‘masa mereka hampir tamat’…
mungkin ada yang keliru dengan kenyataan ini, buat masa ini saya malas nak ternagkan perihal itu. kajilah sendiri. jangan nak di suap sahaja. nanti malas jadinya.

baiklah, dalam perjalanan itu, tabut as-sakinah mungkin di sembunyikan dan ada mengatakan ia nya di nusantara?
apakah benar kisah ini?

kerana itulah saya mengajak semua untuk membincangkannya biarpun saya tahu, info ini akan menyebabkan ‘mata-mata’ di luar memerhati perbahasan ini dan akan buat ‘final attack’…

ya, itulah saya mahukan. final attack!!!
kerana, bila itu berlaku, future event mulai masuk fasa penuh. maka bersedialah.

kepada muslim, berhati-hatilah
kepada non-muslim, carilah perlindungan
kepada ‘mata-mata’, masa anda sudah tiba

maka…ini adalah counter attack.

sekian

p/s: lindungilah ya ALLAH para panglima MU yang sedang berjuang demi apa yang telah di janjikanNYA

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

11 Responses to “tabut as-sakinah dan dilema muslim”

RSS Feed for Hasellusiby’s Weblog Comments RSS Feed

…..lindungilah ya ALLAH para panglima MU yang sedang berjuang demi apa yang telah di janjikanNYA…

AMIN!!

At-taboot Es-shekinnah @ Lost ark of covenant hilang utk selamanya sewaktu empayar bani Juddah diserang oleh kerajaan Assyrian.yakni selepas kewafatan nabi sulaiman ,kehilangannya tanpa disedari pendita yahudi yg menjaga haikal.Ianya seolah ghaib.At-taboot spt dlm surah Al-Baqarah berada dlm jagaan para malaikat.
Tak mustahil para nabi sudah tahu peta ke nusantara ini kerana sejak nabi nuh a.s nusantara adlah salah satu kawasan pentadbiran yg dikendalikan oleh cucunda Jawan Bin Sam Bin Nuh a.s.Maka selepas banjir besar tapak yg menyaksikan peradaban pertama bani Adam a.s yg hebat iaitu Lemuria telah dibangunkan semula oleh keturunan Nuh a.s.Kenpa nusantara? ianya tapak peradaban yg diasas kan dengan kekuatan ‘kerohanian jiwa’@ spiritual concious yakni Lemuria yg terlebih dahulu dari Atlantis.
Tak mustahil tapak nusantara adalah ‘stargate’ purba .Memang byk stargate lain diatas muka bumi tetapi utk ignite perlukan semua ‘stargate’ tersebut di ‘synchronise’ kan pada waktu yg tepat.CERN menghasilkan particle accelerator utk harvest energi yg besar dari alam ‘kosmos’ yakni energi elektromagnet atau ‘plasma energy’ Energi yg besar ini lah bakal membuka ‘stargate’ @ wormhole.
kini waktu semakin singkat pihak tertentu semakin terdesak nak control semua ‘S.G’.At-taboot shekinnah dikatakan mpunyai energi elektrik di mana diceritakan pernah seorang lelaki terkena kejutan eletrik hingga terpelanting dan pengsan bila menyentuh At-taboot. Maka at-taboot adalah relik yg akan di senergikan antara ‘Stargate dan projek CERN.
Tak mustahil At-taboot di nusantara kerana sejak zaman nuh a.s, nabi musa,nabi ibrahim a.s sudah menjejak kaki di nusantara apatah lagi nabi sulaiman a.s yg pernah ambil mas di ophir sudah pasti ekspedisi ke nusantara berkaitan at-taboot es-shekinnah, selain sumber emas.

aku interest ngan cter korg..malah aku nk explore lg psal bnda2 nie. lg2 taboot ngan dinding zulkarnain..mne korg dpt citer nih?
kalo sudi share r ngan pembaca2 kt sini.

Ohh ya lupa nak gitau Jawan Bin Sam Bin Nuh a.s adalah moyang kepada ‘Melayu Deutro yg pertama’ di nusantara.

malahan jangan terkejut Atlantis pernah menjalankan eksperimen yg sama tetapi gagal dan hasilnya Atlantis dihancurkan olehnya apabila gelombang magnet bumi telah diganggu.Piramid adalah salah satu stargate malahan ada satu di Amerika Selatan.Eksperimen berskala epik oleh atlantis memakan diri sendiri akibat sifat ujub,riak dan takabur.Ingat ego yg sangat rendah diperlukan utk capai spiritual awareness yg tinggi yg mana dimiliki org Lemuria tetapi tidak pada org. Atlantis.Atlantis hancur kerana kelemahan pd diri mereka.

aku interest ngan cter korg..malah aku nk explore lg psal bnda2 nie. lg2 taboot ngan dinding zulkarnain..mne korg dpt citer nih?
kalo sudi share r ngan pembaca2..

amin

aku interest ngan cter korg..malah aku nk explore lg psal bnda2 nie. lg2 taboot ngan dinding zulkarnain..mne korg dpt citer nih?
kalo sudi share r ngan pembaca2..xpon share la dr mne sumber2 korg dpt..boley kami exlore lg psl bnda2 nie..

salam..kitab akidah sunni brtajuk ‘tijan’yg di tulis oleh syekh alawi al haddad mnjelaskn bhwa tabut sakinah kini berada di rom..imam mahdi akn mengisytiharkn dirinya di masjidil haram kelak dn dia adlh yg akn memperolehi khazanah nabi dn rosul didalamnya..masa kehadirannya kian hampir sebelum isa a.s.

terima kasih n ia dah menambahkan pengetahuan sye tnyanya

thank u n ia menmbhkan pengetahuan sye tntgnye…..thankz skli lgi

Sbnrnya kitab injil yg asli yg dikatakan ada d vatican dh takde. Salah seorg pelatih rahib (pd masa tu) dh curi kitab tersebut utk mencari kebenaran. Kitab tersebut berada d msia dn org yg ambik kitab tu dh masuk Islam..


Where's The Comment Form?

  • Blog Stats

    • 92,711 viewers
  • August 2008
    M T W T F S S
    « Jul   Sep »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • VISITOR MAP

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: