CERN, DAJJAL dan KETUHANAN

Posted on September 14, 2008. Filed under: Uncategorized |

daripada: forum.atasbawah.com

France membina Doomsday Machine


Di suatu kawasan timur France, berdekatan Lyon, dikelilingi dengan hutan dara, aliran sungai, tasik dan gunung, bersempadanan dengan Switzerland, wujudnya pusat kemudahan kajian dikenali sebagai CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire, in english: European Organization for Nuclear Research) dan terdapat 6,300 orang saintis yang bekerja keras bagi menyediakan tapak asas terkini untuk super-perlanggaran partikel (particle super-colliders). Perlanggar Hadron (Hadron Collider) ini merupakan sebuah gegelung magnetik sepanjang 27 kilometer yang begitu besar: Ia akan digunakan untuk melanggarkan sinaran protons pada tenaga 14 TeV. Dan juga, sinaran tujahan nuclear turut sama mempunyai halaju, lalu melanggar antara satu sama lain dengan tenaga sebanyak 1150 TeV. Kemudahan LHC (Large Hadron Collider) akan menjadi pelaju partikel yang paling berkuasa di dunia.

Tujuan utama kemudahan ini ialah untuk menghasilkan anti-matter dan black holes. Sesebuah negara hanya perlu mengambil 1/2 gram anti-matter untuk mewujudkan letupan sebesar bom di Hiroshima. Sekiranya ‘kilang anti-matter’ CERN meletup, ia akan meninggalkan kesan hanya pada negara yg bersempadan dengan France dan Switzerland. Tapi sekiranya CERN hanya ingin menghasilkan satu black hole yang stabil, ianya boleh menghancurkan dunia. Menakjubkan, negara Amerika melalui National Science Foundation dan Department of Energy, akan menyediakan dana melebihi USD1 billion bagi eksperimen mencipta black holes yang berpotensi memusnah.

Black holes, iaitu jisim di alam semesta ini yang sukar difahami, akan ‘memakan’ bumi sehingga ke terasnya secara perlahan-lahan pada mulanya dan seterusnya dengan kadar yang amat laju. Saintis menganggarkan bahawa sesebuah black holes yang stabil yang terletak di tengah bumi bukan sahaja akan memberi kesan kepada France akan tetapi di seluruh bumi dalam jangkamasa di antara 4 minit 30 saat dan 7 minit.

Soalan lama yang biasa diajukan: Adakah planet kita akan hilang sekelip mata?
Jawapan: Sekarang mungkin akan menghampiri kenyataan apabila dan sekiranya kemudahan CERN dibenarkan untuk berfungsi pada tahun 2008 ini.

(credit to: http://www.forum.atasbawah.com)

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

sudah lama tidak updated blog ni, hanya ini yang dapat saya lakarkan sementara masih ada waktu…

ia adalah pendapat saya tentang perkara di atas, kerana umum mengetahui bahawa CERN telah berjaya mengaktifkan LHC yang di gelar doomdays machine oleh masyarakat umum…

biarpun begitu, saya mempunyai pandangan tersendiri tentang perkara ini dan saya ketawa melihat ramai orang begitu takutkan LHC dan teori black hole yang akan terjadi nanti…

berikut adalah pendapat saya yang mungkin tersilap..sebarang komen dan pertanyaan , boleh anda semua tinggalkan…bersama-samalah kita berfikir demi kebaikan diri dan sejagat. insyallah

……….

ada yang bertanya, kenapa tiada terjadi apa-apa bila LHC telah berjaya di aktifkan pada seminggu yang lalu. adakah LHC tidak berjaya, atau masyarakat ‘kecewa’ tanggapan mereka tidak mengena sasaran tentang bahaya black hole yang mungkin terjadi nanti. sebenarnya, LHC merujuk kepada pertembungan sub-partikel yang tak menghasilkan apa2 kecuali satu tenaga kuat dan cahaya…

actaully, bila dua2 ni bertembung, ia akan menghasilkan ‘anti-matter’…hal anti-matter ni CERN dah berjaya dan tengah keluarkan dengan sejumlah yang besar untuk mengantikan tenaga nuklear…

skrg depa nak cari single partikel atau god partikel yang mana teori ‘dari tiada kepada ada’ dapat di kenal pasti..senang cakap, depa nak cari pusat trigger centre…tapi melalui cara fizikal…


teori black hole tu sebenarnya anti-matter…sebab apabila anti-matter bertembung dengan matter, alam ni akan ‘lesap’…

contohnya, kita amik beberapa dos anti-matter dan campakkan kat new york, bila anti-matter bersentuhan dengan matter, tak kiralah partikel ke, apa2 saja di ‘alam’ kita, pertembungan akan berlaku dan annihilated akan terjadi…maka itulah yang menjadikan dark matter…


kajian CERN terbaru ni, lebih dari itu, antara tujuan utama nya ialah untuk menrungkai bukti teori qunatum physic..tapi, sayangnya, di antara mereka tidak mempercayi tuhan dan agama..kerana itulah kebimbangan terjadi kerana mereka yang berkepentinagn boleh mengunakan penemuan ini kearah tidak baik…

kalau kita lihat hadis tentang dajjal, dajjal membawa syurga = neraka, dan sebaliknya…

ini boleh kita discribekan sebagai, dajjal dah ‘tembus’ pada syurga neraka tapi memesongkan jalan menuju kedua2nya…

apa yang di bawa dajjal tu bukan setakat illusion tetapi satu ‘alam’ baru…ternyata, dajjal sudah berjaya menemui pintu ‘trigger centre’ dan expriment inilah starternya…

lekas2 lah kita mencari guru, mencari tali kepadaNYA dan bersedia menghadapi fitnah dajjal…wallahuaklam

p/s: trigger centre adalah satu teori di mana segala kehendak, doa dan permintaan ‘di proses’ oleh universe dan ia berkait rapat dengan kerajaan ALLAH. biarapun begitu, ahli sufi mengatakan bahwa trigger centre ini berada di alam amr yakni alam ciptaan ALLAH. Apapun, segala kehendak itu berasala dari keizinan ALLAH jua. bersama-samalah kita menuju kepadaNYA dengan hati yang tenang. insyallah, selepas ini saya akan membincnagkan tentang politik dan future event, kerana kegawatan politik dalam negara kita adalah salah satu tanda yang akan mengubah masa depan.

ahli-ahli sufi dan peramal sedang melihat situasi ini dan di harap, para pembaca tidak ‘stick’ atau taklid pada mana-mana kepartian kerana, masa depan tidak melihat politik cara itu dan barang siapa yang tidak berupaya mengubahnya, maka dia akan tertinggal kerana, masa depan malaysia merupakan evolusi kepada dunia..insyallah

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

3 Responses to “CERN, DAJJAL dan KETUHANAN”

RSS Feed for Hasellusiby’s Weblog Comments RSS Feed

ini adalah hasil LHC yang di keluarkan oleh media

http://lhc-first-beam.web.cern.ch/lhc-first-beam/Welcome.html

walaubagaimanapun, kita tidak tahu berita asalnya keran anda sudah tentu tahu bahawa media sekarang sudha tidak jujur dan mengikut siapa yang menguasai mereka.

Hebat Aiz very informative..pengetahuan ini patut disebarkan..tahniah

Salam, saya sokong pendapat anda!teruskan usaha dalam menyebarkan ilmu ini kepada orang melayu khususnya..


Where's The Comment Form?

  • Blog Stats

    • 92,711 viewers
  • September 2008
    M T W T F S S
    « Aug   Oct »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • VISITOR MAP

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: