Pembongkaran: sufi Vs Freemason

Posted on May 29, 2009. Filed under: Uncategorized | Tags: , , , , , |

salam…

sebenarnya baru saja saya updated artikel mengenai sejarah minggu lepas. jadi, pada pemikiran saya, eloklah di letakkan di situ selama mungkin. tapi, dalam minggu ini, saya mendapat satu berita mengenai sesuatu yang harus di beritahu.

untuk pengetahuan semua, saya sekarang ini dalam proses bersufi yakni berjalan atas syariat, tariqat, hakikat dan makrifat. perjalanan ini wajib bagi seorang muslim kerana memang ada sabda nabi mengenainya dan paling utama ialah “mengenal ALLAH” seperti tertakluk dalam al-quran.

mesti ramai yang tidak bersetuju dengan kenyataan ini tapi sesungguhnya, bila saya di laluan ini, hidup dan mati saja tiada lain melainkan ALLAH semata-mata.

cantik dan menawan...tapi penyesat utama

cantik dan menawan...tapi penyesat utama

ramai yang takut dan bimbang dengan sufi ini kerana di momokkan dengan ajaran sesat. Biarpun begitu, jika ada yang mahu mengetahui mengenai sufi ini, eloklah membuat sedikit kajian dan penyelidikan sebelum memasuki mana-mana tariqat.

baiklah, saya akan copy paste apa yang telah saya tulis sebelum ini dalam forum.atasbawah.com

……………………………………………………………………….

syariat, tariqat, hakikat dan makrifat = islam (Selamat di dunia dan akhirat)

mereka melihat islam dlm kontek yg sangat2 sempit..mereka menjadikan islam sebagai agama seperti agama2 lain di dunia ini..sedangkan islam ialah panduan hidup…

panduan bagaimana…
toolnya ialah quran dan as-sunnah

dan jalannya ialah syariat, tariqat, hakikat dan makrifat…akhirnya kembali kepada syariat dgn keadaan bermakrifat…

apa itu syariat..
syariat ialah law of the universe yang harus di patuhi agar dunia sentiasa dlm keadaan islam yakni selamat

apa itu tariqat..
tariqat ialah proses keilmuan untuk menilai diri dan mencuci diri akan mengenal ALLAH dan diri sendiri.
apabila sudah lengkap keikhlasannya, maka muncullah jawapan mengenai hakikat siapakah diri, siapakah ALLAH dan dunia serta seisinya…

apakah pula hakikat…
hakikat ialah pengetahuan yang diberikan pada hambaNYA untuk mencapai makrifat yakni kenal akan DIA lalu cinta dan mencintai… saat inilah kehebatan dtg… makanya, ramai yang terasyik dgn kehebatan lalu di lupakan dari siapa hadiah itu di berikan.. masa ini juga sang salik cuba mengejar kehebatan dan bila tak di beri.. makanya, larilah dia dari DIA.

apakah makrifat…
makrifat ialah kenal sebenar kenal..yakin sebenar yakin… hidup tenggelam dalam zatNYA..
saat ini, kehebatan itu pula menjadi hamba kita… saat perlu kehebatan datang…
tapi apakah maknanya kehebatan itu sedangkan yang di kehendaki ialah DIA…

..hal inilah yang telah di lupakan oleh kebanyakkan muslim..mereka mengelarkan diri mereka islam sedangkan peribadi sedikit pun tidak memaparkan mereka itu islam..makanya, perlukah kita menyahut bahawa sesungguhnya, terdapat MUSUH dalam ISLAM sendiri…?!

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

jadi, dari situ saya sentiasa berbincang dan berdiskusi mengenai perjalanan sufi ini. banyak persoalan yang harus di jawab. akan tetapi, semakin banyak persoalan, semakin kita yakin sesuangguhnya ALLAH itu maha besar dan maha mengetahui. seandainya orang mengatakan sufi itu sesuatu yang sesat dan bidaah, maka hal itulah yang akan berbalik pada mereka. Jangan lah taklid yakni membabi buta mengikut sesuatu itu akan tetapi sentiasalah bertanya dan explore apa yang kita ada. jangan takut jika anda ingin bertanya. Sekarang ini kebanyakkan muslim di momokkan atau di takutkan untuk bertanya soalan di luar kotak. Dek kerana itulah pemikiran mulai sempit dan sempit sehingga menjadi mainan oleh sesetengah pihak.

baiklah, kembalik pada tajuk. Apakah pembongkaran yang saya dapat?

sebenarnya, freemason ialah suatu ‘agama’ yang memperakui satu tuhan akan tetapi di sesatkan oleh Lucifer dan sekutunya. akan tetapi, perjalanan tariqat, hakikat dan makrifat mereka di guide oleh fallen angle dan mereka akan melakukan ritual untuk itu. Sesunggunya mereka dalam keadaan sesat. Dek kerana itu juga, mereka boleh dan berkuasa untuk memperkudakan orang-orang yang langsung tidak tahu mengenai ALLAH dan agama. Jika orang agama sendiri pun mereka boleh perkudakan, inikan pula orang kebanyakkan. Sesunggunya mereka tahu hakikat sebenar alam dan ketuhanan. Akan tetapi mereka terlupa mereka juga di perkudakan oleh Azazil dan sekutunya yang lebih tahu mengenai perkara rahsia. Kerana itulah, azazil/lucifer ini takut jika ada sang sufi yang sangat mengenali ALLAH dan mencintai ALLAH kerana, tahap itulah dia tidak sempat sampai. Tahap itulah di mana rasullulah berada. Tahap yang di maksudkan itu ialah…TAHAP HAMBA… kita hamba ALLAH yang sungguh-sungguh mengenali ALLAH.

baiklah, saya baru dpt hint terbaru mengenai freemason dll…
kenapa ahli baru yg masuk dlm freemason akan di lakukan ritual di atas checked board dan apa2 agama saja boleh masuk? (sila layari www.wakeupproject.com untuk maklumat lanjut)

Yang saya dapat tahu ialah, mereka akan di ‘buka’kan proses pengenalan diri tadi dan di guide oleh false light yakni lucifer…. cheaked board represent gabungan dua dunia..jadi, bila itu berlaku, gerak rasa yang biasanya dpt di lakukan oleh para sufi akan di guide jika ritual freemason di adakan…

kalau sang salik melayu boleh buat ‘gerak silat’ yang pelbagai hasil dari DNA reawakening dan penyatuan alam…(DNA reawakening ialah proses menguraian memori yang tersimpan di dalam DNA sesorang manusia itu. Ia mengandungi memori keturunan baik dair segi ilmu atau bakat dalam sesuatu bidang. Ia juga di katakan sebagai universal library/akashic record/ dan pembawan saka?!)

Para ahli freemason juga dpt berbuat demikian tapi hanya pada DNA reawakening dan guide from false light yang terhasil dari ritual tu…

lagi satu hint ialah, kenapa ahli hidden membuat ritual sex? apakah makna sex bagi mereka…
sex bagi mereka ialah proses enlightment ahli2 freemason atau apa2 saja occult kerana bila persatuan antara lelaki dan perempuan dpt di lakukan dan di guide oleh GOD dan GODDESS mereka a.k.a fallen angle, mereka tanpa sedar akan di bawa ke dunia sana (pemikiran bawah sedar) untuk mendapat mandat atau perintah terus dari istana lucifer…

lihatlah wajah mereka..ada persamaan?!

lihatlah wajah mereka..ada persamaan?!

jadi, selain peperangan bloodline pada masa kini (bloodline lucifer dan rasullullah)… kita juga dlm peperangan sufism… jadi, amat bahaya jika ahli sufi tidak berhati2 dlm perjalanan masing2…
jadi…inilah tujuan hamba discuss benda ini…jadi, apakah pendapat kalian?

apakah kalian mahu duduki di bawah tapak kaki para freemason ini dan menjadi orang kebanyakkan saja? lawanlah mereka dengan taqwa dan ilmu. Jangan jadi bacul untuk melawan kerana Lucifer, sekutunya atau jin sekalian sungguh lemah untuk menakluki kita. Mereka hanya kuat jika kita menganggap mereka kuat.

anda melihat ada persamaan dengan bush dan clinton?

anda melihat ada persamaan dengan bush dan clinton?

Itulah yang di bodek-bodekkan dalam media masa yang menunjukkanhantu jin itu sungguh kuat lebih dari manusia. Tidakkah itu menghairankan. Jadi, marilah kita berbincang mengenai ini dan permasalahan penyakit cinta dunia dan takut mati yang telah timbul sejak berabad lama biarpun orang itu ulama sendiri.

jadikanlah artikel ini sebagai nasihat dan sesungguhnya saya sedang menasihati diri sendiri dan sedia menerima teguran dari kalian. wassalam

ibu kepad bush...dia iras dengan siapa agaknya?

ibu kepad bush...dia iras dengan siapa agaknya?

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

6 Responses to “Pembongkaran: sufi Vs Freemason”

RSS Feed for Hasellusiby’s Weblog Comments RSS Feed

artikel kali ini adalah untuk depa yang ‘memahami’ je…

terima kasih kerana menyiarkan artikel ini..series yang dimaksudkan ialah The Arrivals..banyak perkara yang didedahkan oleh noreagaa & archenahr..moga2 usaha mereka menjadi perintis kepada golongan2 muda untuk terus membuat kajian yg mendalam lagi perihal musuh2 islam ini..sesungguhnya,apa yang perlu dibimbangkan ialah lemahnya penghayatan generasi muda sekarang dalam agama Islam,pengetahuan Islam,bahkan untuk mendekatkan diri kepada Allah amat jauh sekali..strategi yang digunapakai oleh musuh2 Islam sungguh halus..malang sekali apa yang ‘disuapkan’ oleh mereka, kita ‘menelannya’ bulat2 tanpa usul periksa yang teliti..saya menganggap blog saudara ini merupakan satu medium dakwah yang akan memanfaatkan para pembaca di alam maya(internet)..diharap juga dengan pendedahan dari thewakeupproject tersebut akan menyedarkan seluruh umat manusia tidak mengira bangsa dan agama..

a very good analysis….sye pon pelik sebab saya pernah terjumpa lambang star of david kat site sufi…

tidak dinafikan adanya sufi yang tersesat. tapi jangan butakan mata hati kita bahawa tidak semua sufi itu sesat.

lahirnya muhammad al fateh dan nuruddin zanky pembuka kota konstantinopel adalah dari madrasah sufi. junaid al baghdadi, abu nashr al sharraj dan ramai lagi imam2 besar dulu adalah sufi.

siapa tidak kenal wali songo (wali sembilan) yang membawa islam ke kepulauan nusantara juga adalah sufi. dan daripada tempias dakwah mereka jugalah nenek moyang kita mengetahui islam.

tidak kenalkah kepada nuruddin alraniri? abd rauf sinkili? yusuf maqassari? begitu juga albanjari dan palimbani. daripada mereka jugalah kesultanan2 melayu di nusantara mendapat barkah kekuatan. mereka ini semuanya sufi dan saling berhubungan dengan pelbagai tarekat.

tarekat2 ini lebih mulia utk d pelajari kerana manhajnya turun temurun di jaga oleh guru. ianya lebih mulia drpd anda semata2 belajar di internet dan menghafal kata2 nista kaum wahabi terhadap sufi.

cuba lihat pula apa sumbangan kaum wahabi terhadap agama. mungkin lidahnya saja lebih suci banding sufi kerana terlalu padu dengan dalil2 tapi hakikatnya jiwanya kosong. mereka jauhkan umat islam daripada beramal dan berzikir. ingatlah zikir itu adalah kekuatan jiwa umat islam.

lahirnya wahabi ini menolak pelbagai fadhail amal dan kitab2 ulama’2 besar seperti imam ghazali. hakikatnya, jiwa umat islam semakin teruk. penuh dengan hasad, kutuk mengutuk sesama islam dan kehancuran dimana2.

apa yang anda patut tahu adalah bagaimana kerajaan wahabi di saudi ini cuba meruntuhkan khalifah uthmaniyah. kerjasama mereka menghancurkan umat islam dan menubuhkan pasukan pemberontak dalaman.

dan sumbangan wahabi yg paling besar di dunia islam, adalah menghalalkan RIBA atas nama duit kertas. mereka menandatangani perjanjian bretton woods. hasilnya, setiap umat islam yg pergi haji, kena menggunakan duit kertas. sehingga setiap negara umat islam terpaksa bersekongkol dengan kerajaan thagut ini memakai duit kertas dan menggantikan duit sunnah iaitu dinar emas dan dirham silver.

duit kertas yang tiada intrinsik value serta bergantung semata2 dengan bursa saham freemason sedunia inilah yang telah membelit umat islam sehingga kekampung2 pedalaman. tiada lagi yg bebas drpd riba. umat islam dibelit habis2an dengan riba sehingga tiada lagi yg mustahil terlepas daripadanya. sekali nilai bursa d’kacau’, berjuta2 umat manusia kebuluran dan kelaparan.

ingatlah berapa banyak ayat quran yg mengharamkan riba, jauhi riba, jauhi riba. namun inilah salah satu perjuangan wahabi.

so, persoalannya skrg, siapakah yg takut kepada golongan sufi ini?

1. jesuit.
2. freemason
3. illuminati,
4. trilateral commission
5. federal bank termasuk bank negara.
6. GENG2 WAHABI

jangan marah ok.. sekadar renungan bersama. :))

Salam..
Kesesatan itu akan berlaku apabila ujub menguasai diri tidak kiralah atas amalan apa pun ia dilaksanakan..
Itulah yg berlaku pd Azazil yg mana sebelum dikutuk oleh Allah,muka bumi ini sudah penuh dgn bekas sujud Azazil..
Maka perlu kita insafi bahawa Azazil itu asalnya adalah ahli Ibidah ttp dia sendiri terpedaya dg Ibadah yg telah dilakukannya krn menyangka bahawa dgn ibadah yg ia lakukan itu akan mengangkat ia lbh mulia dari ciptaan Allah yg lain darinya..
Lalu Allah jdkan Adam utk menguji akan Azazil..
Utk mengenal Allah adalah dgn mengenali sifat2nya,dan utk mengenali sifat2 Allah itu ada pula jalannya..Ia tidak dpt dipraktis dgn pembacaan ttp amalan yg menggunakan deria rohani yakni Makrifat utk mengenal akan setiap sifat Allah itu..
Mengenal Allah itu akan ketemu dgn hakikat disebalik sifat ketuhanan Allah lalu kita akan ketemu pula Hakikat diri insan itu pula..Setiap Syariat yg Allah perintahkan mempunyai hakikat disebalik perintah Syariat itu..Maka selagi kita hanya melaksanakan tanpa mengenal akan hakikat disebalik perintah itu akan menyebabkan Ibadah menjadi berat krn tidak ketemu akan nikmat melakukannya..
Antara tujuan amalan Tarekat itu dilaksanakan adalah utk membersihkan jiwa dari penyakit2 rohani dan mengenal diri disebalik mengenal Allah..
Apabila amalan itu dpt membersihkan penyakit rohani,barulah Hijab dgn Allah itu akan Allah buka lalu makrifat manusia akan dpt mengenal Hakikat kejadiannya..ianya semata-mata utk mendekatkan diri dan melahirkan kecintaan kpd Allah..
Ramai dikalangan kita yg mengaku mencintai Allah dan Rasul ttp masih lg melakukan Syubahah dan maksiat kpd Allah..Maka perlu ada method dan jalan utk manusia itu benar2 dpt mengimplimentkan rasa kecintaan kpd Allah dan Rasulnya itu..
Sbb itu ada amalan2 zikir dlm method Tarekat supaya manusia dpt mencapai darjat mengalahkan Nafsu apabila hati dan Rohani bersih dgn zikir2 yg telah dibacakan..
Krn itu para Anbiya berkata hanya berpandukan Wahyu,mengajar manusia melakukan Ijtihad berdasarkan ilmu dan membebaskan diri dari tuntutan hawa nafsu..
Ttp semua jalan mengenal Allah itu mesti berserta dgn menegakkan Syariat,krn Syariat itu adalah tali2 yg menghubungkan manusia dgn Allah..
Ia ibarat kepala dan badan yg mana ia saling menguat dan menampung antara satu sama lain..
Tidak dinafikan bahawa ada yg salah dlm mengimplimentasikan ajaran Tarekat ini dan contohnya dpt sy lihat pd org2 yg terdekat dlm keluarga sendiri..
Ada yg tidak pernah bersolat,tidak mengerjakan puasa ttp bercakap bukan main hebat tentang hakikat dan Makrifat..
Ini adalah golongan yg telah diperdayakan oleh Nafsu dan mengikut fitrah Azazil dgn merasakan diri sudah selamat dgn kefahamannya terhadap hakikat ketuhanan dan keinsanan..Namun utk menghukum ajaran Tarekat itu adalah tidak tepat krn semua guru tarekat menekankan Syariat pd jemaahnya..
Hanya mereka yg tertipu dgn Iblis sahaja yg akan melakukan sebaliknya..
Wallahualam..

as’kum..bgaimne munkin kembali ble mse hakikat jasad masih mnguasei…


Where's The Comment Form?

  • Blog Stats

    • 92,711 viewers
  • May 2009
    M T W T F S S
    « Apr   Jun »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • VISITOR MAP

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: