chapter 2- the book of time

salam..he3…tajuk orang putih tu saja nak kasi gempak…well, actually malas nak citer panjang..just nak kasi terang pasal teori future phenomenon tu jerk…

well..sebelum ni aku dah kasi tau pasal term2 future phenomenon kan..sekarang..matapelajaran kedua bermula.

……………………………………………………………………………………………………………………………

jika sebuah buku mempunyai bab, perenggan dan sebagainya..huruf2 pula akan mewakili even2 atau watak2 yang akan melakukan perubahan dalam sesuatu bab tersebut.

kita boleh definisikan future phenomenon adalah buku yang timeless tetapi ia mempunyai batas2 masa atau bab yang tersedia…

sebagai contoh, zaman kelahiran nabi hingga kiamat di panggil akhir zaman…

akan tetapi dalam, bab akhir zaman itu, masih terdapat phase2 atau perenggan2…

sebagai contoh, phase kelahiran nabi di panggil early phase of end chapter.

phase kebangkitan islam sehingga jatuhnya empayar islam di panggil middle phase of end chapter

phase zaman kini, di panggil end phase of end chapter…

….jika anda semua sudah faham apa yang di bincangkan sebelum ini, syukurlah kerana kita akan bermula term yang baru..lebih kompleks…

wassalam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Blog Stats

    • 92,711 viewers
  • December 2016
    M T W T F S S
    « Jun    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • VISITOR MAP

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: