lesson of future event 1

ini adalah dari forum cari.com dalam board history, myth and legend:-

http://forum3.cari.com.my/viewthread.php?tid=351472&extra=page%3D1

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

untuk future phenomenon, saya banyak bersumberkan dari hadis dan ramalan agama lain terutama Natrodomus…

untuk menjangkau pintu phase ke seterusnya, kita harus memasuki era yang di namakan era evolusi melalui perang…

kenapa perang?

kerana nak atau tidak, pertumpahan darah ibarat sabun mencuci kekotoran dan melihat sejauh mana iman manusia itu…

mati adalah satu alat untuk proses persalinan baju sahaja…

okey, kita terus pada point…

lepas nabi muhammad di lahirkan, dunia memasuki dunia akhir zaman dan kita boleh berlaku bila2 masa sahaja selepas nabi di lahirkan… sebab tu nabi kata zamannya dan kiamat ibarat dua jari…

perjalanan menuju kiamat sudah di rangka teliti akan tetapi kerjasama manusia dan jin merealisasikan kiamat amat2 di perlukan…

akibat dari tidak paham apa itu maksud kiamat dan rasa cinta dunia serta takut mati, menyebabkan proses ini semakin lambat kerana ia di tangguh sendiri oleh keinginan manusia…semakin manusia dan jin cinta dunia, semakin jauh kiama…dan itulah iblis dan kunc2 inginkan…

untuk lesson 1, aiz nak terangkan watak2 apakah yg muncul di ambang pintu end event of end phase (pengakhiran akhir zaman)…

mereka adalah:-

1-pemuda bani hasyim
2-pemuda bani tamim
3-haris harasth
4-al-sufyani
5-al-kalb

dll

lokasi yg aiz dapat ialah:

versi hadis:-

1-negeri belakang sungai
2-negeri timur jauh
3-khurasan (satu hadis-tidak ingat sanadnya-mengatakan nabi mengatakan khurasan terletak di timur tetapi menunjukan tongkatnya ke arah selatan arab)


versi notradumos:-

1-great entermixed nation
2-north afrika via intermixed by arabic
3-eastern latin

korang pun tertanya2 gak mane tempatnya negara belakang sungai, khurasan timur dan negara timur jauh
serta al-sufyani.

ni nostradamus…’epistle to king henry 11 of france’ wrriten in 1558

……………………………………………………………………………..
the axis of evil vs the brother of the north

“what a great oppression then will fall upon the princes and governors of kingdoms and
especially those that shall live near the sea and eastward,
their language intermixes(in a great society of nation),
the language of the latin nation
and of the arabic intermixed via the north african interchange,
and all these eastern kings shall be driven away,
beaten and annihilated, not altogether by the means of the forces from
the kings of the north.

and by the near proximity of our century
by means of three secretly united seeking for death by ambushes, one against the other;
and the renewal of triumvirate shall last
for seven years;yet, the fame of such a sect shall
spread the world over. andthe sacrifice ofthe holy
and immaculate host shall be upheld.

and then shall the lords be two in number of the north victorius over the eastern ones, and there shall be great noise and warlike tumult that all the
East shall quake and fear those two brothers of the north who are yet not brothers.

……………………………………………………………………………..

pada perenagan pertama, nostradamus meramalkan ada 3 raja of eastern united melawan raja
di utara.

keyword-

1-their languages intermixed in a great society of nation
2-languages of latin tetapi eastern
3-arabic intermixed via north african interchange
4-forces from the kings of the north

baiklah, kita amik dari hadis plak…(sila rujuk hadis yang dah berikan..jangan malas!)

keyword-

1-negara belakang sungai
2-khurasan
3-negara hujung timur

sekarang kita amik watak2 yang berkaitan…

1-pemuda bani tamim
2-pemuda bani hasyim
3-haris al-harasth
4-al-sufyani
5-al-kalbbaiklah, mari kita satukan puzzle ni…

kita mulakan dengan hadis dulu…

1-negara belakang sungai, dimana negara ni…baiklah, saya direct to the point..sungai yg di nyatakan
mungkin selat melaka…kenapa? ini kerana mengikut penulis nove berpetualang ke acheh,
nusantara dan tanah melayu hanya di pisahkan oleh sebatang sungai besar, dan mungkin akibat
letupan gunug berapi dan kes tsunami, maka jarak pembukaan sungai ini menjadi makin besar
lau menjadi selat…persoalan, negara manakah di belakang sungai? malaysia atau indonesia?

2-khurasan…ramai meneka2 di mana khurasan. saya pun tidak tahu tetapi saya cuba linkkan
pada notradamus dan mendapati negara yang berada di utara afrika dan intermixed arabic
berkemungkian EGYPT/MESIR…wallahualam

3-negara hujung timur…di sini mana2 negara di timur boleh jadi lokasi hadis ini, malah jepun juga timur…timur jauh lagi.
tapi, untuk mendapat lokasi lagi tepat, aiz susun puzzle ini dengan ramalan notradamus yang masih tertinggal iaitu
GREAT NATION WITH GREAT SOCIETY AND INTERMIXED LANGUAGES…anda teka, dimana negara ini…
wujudkah negara seperti ini sekarang? apa calon2 bagi negara ini bagi anda? amerika? eropah? china? india? australia? jepun?
vietnam? mynmar? singapura? indonesia? atau malaysia?

apa rasa anda? negara mana great intermixed nation? bagi aiz adalah malaysia? anda bersetuju?

sebenarnya kedatangan cina dan india adalah satu petanda tentang ini. tak cukup kuat dengan itu,
kebanjiran indon, bangla, vietnam, mynmar, pak arab dan sebagainya berlaku kini.

jadi dimana great intermixed nation? jawapannya wujudnya bangsa malaysia.

siap slogan malaysia truely asia…

future phenomenon ni just a theory dan kita leh wat hypotisis kita snediri.

untuk pengetahuan semua, selain kronologi tak detail world war 3, berikut adalah
teori sains yg related dgn hadis dan kajian aiz:-

-photonic belt
-pole shift
-nibiru
-super human ability
-dan lain2.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

bersambung….insyaallah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

4 Responses to “lesson of future event 1”

RSS Feed for Hasellusiby’s Weblog Comments RSS Feed

amerika pun leh dikira great intermixed nation
gak..pendatang cina, jepun, mexico, afrika, ..

tapi kalau ikut ratio
keluasan tanah:jumlah penduduk,(kepadatan)
Malaysia menang kot…

Assalamulaikum,
Saya yakin King of the North itu adalah Raja Sukhotai yang telah menghancurkan Kerajaan Benua Siam Islam Nusantara. Sejak Itulah pmerintahan Nusantara bukan dijalankan oleh yang berhak. Kita semua haruslah memenuhi Tuntutan Khutbah Nabi yg terakhir (wida’) yaani menuntut yang hak

salam..khurasan,menurut pembacaan saya di internet,terdapat
di india.mungkin penulis boleh mengupas dengan
lebih lanjut.apapun,menarik topik ni.saya berminat
dgn kajian saudara.tapi syg,umat islam kat negara kita
ni lebih berminat dgn politik semata2


Where's The Comment Form?

  • Blog Stats

    • 92,711 viewers
  • December 2016
    M T W T F S S
    « Jun    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • VISITOR MAP

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: